Select Page

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΠΟΥ

Μια νέα θεραπευτική προσέγγιση που βοηθάει πολύ γυναίκες με συμπτώματα όπως κνησμός, ξηρότητα, πόνος στην επαφή, χρόνιες κολπίτιδες και έλλειψη υγρών. Στόχος της αναγέννησης του κόλπου είναι η επαναφορά της περιοχής σε προγενέστερες συνθήκες, δηλαδή να επανέλθει η ελαστικότητα της περιοχής καθώς και τα κολπικά υγρά που θα απομακρύνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΞΗΡΟΤΗΤΑΣ ΚΟΛΠΟΥ

Η εμμηνόπαυση είναι το συχνότερο αίτιο λόγω ορμονικών διαταραχών και μείωσης των οιστρογόνων στη γυναίκα. Άλλα αίτια είναι ο τοκετός, η γήρανση της περιοχής και οι χρόνιες κολπίτιδες. Ο κόλπος χάνει την ελαστικότητα του και τη λίπανση από τα κολπικά υγρά. Ταυτόχρονα λεπταίνει το κολπικό επιθήλιο και μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ατροφική κολπίτιδα με κύρια συμπτώματα το τσούξιμο, κάψιμο, φαγούρα, τράβηγμα και πόνο στην επαφή.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η πλέον σύγχρονη και ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση γίνεται πλέον με δυο διαφορετικές τεχνικές .

HIFU

 Η μια τεχνολογία λέγεται HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). Πρόκειται για μια νέα γενιά υπερήχων με ολοένα μεγαλύτερες εφαρμογές. Οι υπέρηχοι έχουν την ιδιότητα να συγκεντρώνουν ενέργεια στο σημείο εστίασης αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία στο επιθυμητό σημείο  και το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή κολλαγόνου. Για καλύτερο αποτέλεσμα η θεραπεία γίνεται με δυο κεφάλες που ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου στα 3 και 4,5 χιλιοστά. Με την παραγωγή του κολλαγόνου επιτυγχάνουμε τη βελτίωση της ελαστικότητας της περιοχής, αλλά και την επαναφορά του PH της περιοχής στα φυσιολογικά επίπεδα. Η θεραπεία πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου, είναι εντελώς ανώδυνη και η διάρκεια της είναι 20 λεπτά χωρίς να γίνεται χρήση κάποιου τοπικού αναισθητικού. Η γυναικά επανέρχεται κανονικά στις δραστηριότητες της και μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή μετά από 3 με 5 ημέρες.  Συνήθως μια συνεδρία αρκεί, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν 12 με 18 μήνες.

LASER

Η δεύτερη και πιο διαδεδομένη τεχνική είναι το Laser (Light Amplification By Stimulated Emission of Radiation). Τα πλεονεκτήματα των Laser είναι η παραγωγή υψηλής ενέργειας  η ακρίβεια του στόχου που θέλουμε να θεραπεύσουμε, η επιλογή διαφόρων κυμάτων και η παλμική ή συνεχής λειτουργεία. Τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας είναι η αύξηση της ελαστικότητα του κόλπου καθώς και η παραγωγή κολπικών υγρών. Πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου με την χρήση ενός CO2 FRACTIONAL LASER με γυναικολογικές κεφαλές. Συνήθως είναι ανώδυνο, εάν υπάρχει όμως έντονη ατροφία μπορεί να γίνει χρήση αναισθητικής κρέμας τοπικά. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι 20 λεπτά, η γυναίκα επανέρχεται κανονικά στις δραστηριότητες της, ενώ επανέρχεται στην σεξουαλική ζωή της μετά από μια εβδομάδα. Χρειάζονται 2 με 3 συνεδρίες με απόσταση 4 εβδομάδων η κάθε μια.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ

Σίγουρα δεν υπάρχει μια θεραπευτική προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις.  ¨Έχοντας και τα δυο μηχανήματα αναγέννησης κόλπου το HIFU και το CO2 FRACTIONAL LASER στον χώρο του ιατρείου μου και έχοντας πραγματοποιήσει πολύ μεγάλο αριθμό αναγεννήσεων μπορώ να πω ότι κάθε γυναίκα θέλει μοναδική θεραπευτική προσέγγιση.

Τελικά, σημασία έχει η βελτίωση της ποιότητας της ζωής κάθε γυναίκας .

FAQ

1. Θα δω διαφορά στο σεξ  μετά την θεραπεία?

Σίγουρα θα υπάρχει μεγάλη διαφορά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Θα μειωθεί η δυσπαρευνία , ο πόνος στην επαφή , ο κνησμός  και το αίσθημα καύσους.

2. Κάθε πότε πρέπει να κάνω τη θεραπεία ?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συνήθως η αναγέννηση κόλπου διαρκεί 12 με 18 μήνες, ενώ η ταυτόχρονη θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό  οξύ αυξάνει τη διάρκεια

3. Πόσο κοστίζει ?

 Σίγουρα κοστίζει λιγότερο από μια ετήσια θεραπεία με λιπαντικές κρέμες με σαφώς υποδεέστερα αποτελέσματα